Våren den sköna gröna

Välkomna till Studio Kurbits och till bloggen där jag, Pernilla, kommer dela med mig lite mer av det som sker i verkstaden, små äventyr som inspirerar mig och annat smått och gott kreativt. Roligt att ni hittat hit!

Våren, den ska mitt första blogginlägg få handla om, eller i alla fall vårens färger här hos mig i studion.

Jag har en så stark längtan efter gröna knoppar och att kunna plocka små kvistar och blad längs promenaden, det märks i min keramik med. Bland annat skapas nu massor av små vaser för just de där gröna kvistarna.

I studion ramlar idéerna över mig i en så rasande takt så jag inte vet vart jag ska börja, men jag tror våren hos mig ska bli grön, massor av nyanser av grön och så blir det en hel del turkost också. Jag älskar de olika gröna nyanser jag fått fram hittills i mina mönster, särskilt när de pryder den vackra vita porslinsleran. Några olika varianter av mina gröna skapelser ser ni här nedan.

Små skålar i porslinslera med handmålade mönster i olika gröna
Jag testar just nu en ny lera som har lavaprickar i sig, den är så vacker. Som sköra fågelägg ser den ut och den har redan blivit en ny storfavorit. Här små udda vaser för vårblommorna.
Större skål Drejad i porslinslera med handmålad mandala i gröna toner och lite svart.
Den här varianten är en favorit, marmourerad känsla där jag färgat in lera i gröna pigment, knådat ihop med vit porslinslera och sedan drejat och fixat.
Små skålar till tepåsen/wasabin/smycken eller vad som, dem får jag inte nog av. De här gröna är några av mina favoriter.

I skrivande stund sitter jag och myser i butiken/studion som är fredagsöppen som vanligt 11-17. I morgon blir jag också här, då ska jag dreja massor av nytt och så väntar en Drejkurs också. Lördagar är jag här och har öppet mellan 11 och 14. Ser fram mot några kreativa dagar innan nästa intensiva skolvecka börjar.

Trevlig helg  // Pernilla

Spara

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *