Fredag igen

Strax är jag på språng till verkstaden där dagen skall fyllas med glasering, färdigställande av massa stora tekoppar och drejande av alla möjliga prylar.

Hinner jag ska det bli 30 dalahästar också till en beställning.

Jag sitter och bläddrar igenom bilderna på lite av keramiken som kommit till sedan jag äntligen hamnade i Falun.

Satte ihop några collage med dessa för att se hur de kan kombineras och för att visa er lite vilka olika färger jag arbetar med just nu. Det blir mycket blåvitt som alltid, men även en hel massa i grönt, turkost och så i vitt med prickar, som tillverkats i en vacker lavalera.

Turkosa glada och färgsprakande detaljer som gör mig så glad varje gång jag ser dem.
Blå botten med vita mönster eller vit botten med blå mönster- jag kan inte riktigt bestämma vilken variant jag gillar bäst! Vad tycker ni?
Gröna alster finns också i en drös varianter, handmålade mönster på den vita porslinsleran eller med ristade vita mönster mot grön engoberad bakgrund. Jag ör så förtjust i dessa.

På bilden med gröna alster ser ni också några av mina senaste favoriter i lavaleran. Leran har små, små partiklar av lavasten i sig, som blöder ut i glasyren och ger den ett vackert, lite äggskalsprickigt utseende. I denna lera finns allt från ljusstakar och burkar till stora skålar och fat. Jag är helt förälskad i hur dessa saker blir. Det vackra i det enkla helt enkelt.

idag finns jag på plats mellan 9 och 17, men i vanliga fall är det öppet 11-17 fredagar och 11-14 lördagar.

 

Välkomna in och trevlig helg// Pernilla

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *