Akvareller och väggmålningar

Få saker gör mig så lycklig och avslappnad  som akvarellerna mina eller mönsterskapande i stort.

Jag älskar att måla mönster, det vet ni ju redan om ni sett keramiken jag skapar, men mina mönster hamnar även i inramade målningar i akvarell, på möbler och väggar.

Favoritmålning på gammal bokhylla. Jag blev inspirerad av färgsprakande mönster i Gudrun Sjödens klädkatalog ett år och gick loss i gröna och blå nyanser på bokhyllan som på bilden pryder min första ateljé, men nu bor hemma i sovrummet.

Jag älskar att få måleriuppdrag både i form av dekorarbete på dörrar och möbler och i form av kurbitsar. Jag specialtillverkar ofta mina kurbitsmålningar utifrån kunders egna önskemål om färger och liknande. Många kontaktar mig om detta till dop, bröllop och jubileum, så har ni något sådant på ingång, tveka inte att höra av er. Det är så roligt med sådana uppdrag!

I de snirkliga kurbitsarna arbetar jag också gärna in vackra texter, -affirmationer eller budskap och såklart kan man få namn, datum och kanske vikt och längd på en liten baby inskrivet också.

Akvarell- slingerväxtmönster i indigoblå- min absoluta favoritnyans bland de blå tonerna.
Kurbits i indigoblå. Tänk att en enda förgkaka kan ge alla dessa olika nyanser ned hjälp av lite vatten. Är inte det helt fantastiskt?

Utöver akvareller och keramikmönster älskar jag att måla mönster på väggar. Kurbitsar pryder numera flera badrum och dörrar runt i Dalarna, en tidigare lägenhet jag hade fick stora rosa, blå, gröna och gula mandalas över en hel vägg och hemma och i ateljén är nu flera möbler dekormålade. Snart ska jag ge mig på nästa projekt, att dekormåla min stora vägg i nya ateljén. Jag hade gjort det i den lilla studion jag hade innan jag hittade till Slaggatan 26 och nu saknar jag det slingrande mönstret på väggen. Jag måste bara bestämma mig för  vilken färgskala denna nya ska bli i. Grå, grön eller blå, eller en liten blandning kanske. Vad tror ni?

 

Min förra studio och dess dekorerade vägg
Snirkliga detaljer bakom keramikhyllorna

Jag funderar vidare på detta och drejar lite så länge. Välkomna in  lördag, Påskafton 11-14. Långfredag stängt.

Trevlig helg// Pernilla

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *