Drömmen om offentlig utsmyckning

En dag kvar av årets Konst i Kvadrat och intrycken börjar samla ihop sig. Jag är så glad och upprymd över att ÄNTLIGEN kunna presentera det projekt jag arbetat med under hela våren, ett projekt jag skissade ner på ett papper för första gången för 7 år sedan och bestämde mig för att någon gång genomföra.

Jag har lagt månader, veckor och timmar på att utveckla denna idé och skapa mig den tekniska kunskap som krävas och kvalité att genomföra dem i all sin detaljrikedom.

Jag vill inte ens tänka på alla timmar jag bara suttit och mönstrat alla delar, men nu är de klara, monterade och jag är så stolt över vad jag åstadkommit.

De fick en fantastisk plats på utställningen i helgen och det känns fantastiskt att de äntligen presenterade i Magasinet. -Snälla berätta för mig vad ni tycker!

Såhär såg det ut när man klev in i Magasinet och blickade ut över rummet där mina alster lyste upp i bakgrunden, längst bort i ett hörn.utöver mina kurbits så hade jag också med en massor av skålar och fat och burkar.

Här ser ni dem från sidan.

Detalj från min största.

Detalj på min första, som enbart fick bli skapad i mitt älskade blåvita.

Detalj på den största av de tre.

Den stora drömmen är såklart att dessa ska hamna i någon häftig entré hos ett företag eller en myndighet eller så och att jag ska kunna fortsätta vidareutveckla detta i större format, kombinera med fler andra idéer jag har och få arbeta med detta i olika forum. Jag drömmer om att föra vårt vackra kulturarv ifrån Dalarna vidare ut i Sverige och världen genom mitt medium keramiken.

Är ni intresserade, så tar jag mer än gärna emot förfrågningar på dessa och såklart specialtillverkar jag dem utifrån specifika platser, färger och önskemål. Tanken är att de skall kunna monteras lika väl k en utemiljö som inne och hos både privatpersoner, företag och offentliga aktörer.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *